یکشنبه 04 آذر 1403

سهم بخش صنعت از تولید ناخالص ملی از زمان تحریم‌ها سه برابر افزایش یافته است/ حمایت از تولید با ارائه بسته‌های حمایتی، از اولویت‌های دولت سیزدهم است/ وزارت صنعت، معدن و تجارت با راه‌ اندازی سامانه‌های الکترونیکی، حذف امضاهای طلایی را دنبال می‌کند

  • 1401/04/13 - 20:30
  • - تعداد بازدید: 905
  • - تعداد بازدیدکننده: 905
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه
  • /ZDFb
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آيين گراميداشت روز صنعت و معدن استان سمنان عنوان كرد:

سهم بخش صنعت از تولید ناخالص ملی از زمان تحریم‌ها سه برابر افزایش یافته است/ حمایت از تولید با ارائه بسته‌های حمایتی، از اولویت‌های دولت سیزدهم است/ وزارت صنعت، معدن و تجارت با راه‌ اندازی سامانه‌های الکترونیکی، حذف امضاهای طلایی را دنبال می‌کند

علی رسولیان روز دوشنبه در آيين گراميداشت روز صنعت و معدن و تجلیل از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان سمنان اظهار داشت: آمار مربوط به سهم صنعت در تولید ناخالص ملی، نشان از تلاش مؤثر صنعت در تأمین کالاهای مورد نیاز کشور و تأمین معیشت مردم است.

54.jpg

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به آخرين گزارش‌ سازمان برنامه‌ و بودجه كشور، از سه برابر شدن ارزش افزوده بخش صنعت از سهم تولید ناخالص ملی از زمان تحریم‌ها خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، علی رسولیان روز دوشنبه در آيين گراميداشت روز صنعت و معدن و تجلیل از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان سمنان اظهار داشت: آمار مربوط به سهم صنعت در تولید ناخالص ملی، نشان از تلاش مؤثر صنعت در تأمین کالاهای مورد نیاز کشور و تأمین معیشت مردم است.

وی افزود: حمایت از تولید با ارائه بسته‌های حمایتی، از اولویت‌های دولت سیزدهم است و در کنار بسته‌های حمایتی دولت باید واحدهای صنعتی به سمت افزایش بهره‌وری و توجه به دانش بنیان‌ها، نقش دانش، تحقیق و فناوری، توسعه صادرات و توجه به زنجیره تولید هدایت شوند.

رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب طی ۱۲ سال گذشته در زمینه توجه به اقتصاد و تولید اضافه كرد: حمایت از صنعت و تولید، رویکرد اولویت‌ دار دولت سیزدهم است.

رسولیان ادامه داد: کاهش سهم سرمایه‌ گذاری در بخش‌های مختلف، کمبود نقدینگی برای تأمین سرمایه در گردش به دلیل تورم، نبود بهره‌وری کامل، به‌روز نبودن ماشین ‌آلات، پایین ‌بودن نفوذ فناوری در تولیدات، نگرانی از تعرفه مالیاتی، تصمیم‌های تأمین اجتماعی و نامه‌ نگاری‌های اداری، از جمله مشکلات صنایع است.

وي یادآور شد: حذف امضاهای طلایی یک ضرورت است و وزارت صنعت، معدن و تجارت با راه‌ اندازی سامانه‌های الکترونیکی، حذف امضاهای طلایی را دنبال می‌کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افزایش تجارت خارجی، افزایش تولید کشور و افزایش سهم اشتغال در صنعت تصریح کرد: اين آمارها نشان دهنده عملکرد خوب صنعت است.

رسولیان گفت: در سه ماه نخست امسال، طی قراردادهاي حق بهره برداري امضاء شده، ۷۵ هکتار زمین از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان به متقاضيان واگذار شد که این آمار هم نشان دهنده استقبال صنعت از استان سمنان است و زمینه برای سرمایه‌ گذاری در اين استان وجود دارد.

وی بیان کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان برای تقویت زیرساخت‌ شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان برنامه‌ریزی شده، چرا که برآیند داده‌ها نشان دهنده استقبال سرمایه‌ گذاران از سرمایه ‌گذاری در استان سمنان است.

رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: رفع کمبود آب استان سمنان در بخش صنعت با نگاه ویژه دنبال می‌شود و تخصیص تصفیه پساب و افزایش بهره‌وری واحدها، در جبران کم ‌آبی مؤثر است.

رسولیان با اشاره به ظرفیت معدنی استان سمنان اضافه كرد: این استان باید به سمت ایجاد شهرک صنعتي تخصصي معدنی پیش رود.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۸۵ تا کنون، پل روگذر شهرک صنعتی سمنان نیمه‌ کار بود و اکنون این طرح بعد از مدت‌ها چشم‌ انتظاری برای تکمیل، به برکت سفر رئیس جمهور به استان سمنان تا هفته دولت به بهره‌ برداری می‌رسد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، اجرایی شدن اخذ کد گمرکی منطقه ویژه اقتصادي سمنان را نيز یکی ديگر از اتفاقات مبارک اقتصادي اين استان در سال جاري خواند و از همت استاندار و مسئولان ذيربط قدرداني كرد.

رسوليان همچنين با اشاره به احیاء ۴۰ واحد تولیدی راکد استان سمنان در سال گذشته بیان کرد: عملکرد و تلاش مسئولان اين استان، مطلوب و شایسته تقدیر است.

بهار امسال ۲۵ میلیون دلار کالا از استان سمنان صادر شد
استاندار سمنان نيز در اين مراسم گفت: ۲۵ میلیون دلار کالا، بهار امسال از مبداء گمرک اين استان صادر شد که نسبت به بهار سال گذشته، ۳۸ درصد رشد داشته است.

سید محمد رضا هاشمی افزود: سه ماه امسال ۲۵ میلیون دلار صادرات به ارزش وزنی ۵۷ هزار تن صادر شد.

وي اضافه كرد: محصولات صادراتی از سوی ۵۰ تولید کننده استان سمنان به بازارهای جهانی صادر شده است.

استاندار سمنان ادامه داد: ۳۴۵ میلیارد تومان از محل تبصره (۱۸) به واحدهاي تولیدی استان سمنان پرداخت شد.

هاشمی يادآور شد: ۱۵ هزار میلیارد تومان پیرو مصوبات سفر رئیس جمهور به استان سمنان تخصیص یافت که پنج هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های عمرانی مانند راه دسترسی به شهرک صنعتی سمنان درنظر گرفته شد.

وی خاطرنشان کرد: ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پیرو سفر رئیس جمهور به استان سمنان درنظر گرفته شد که اکنون ۲۵۵ میلیارد تومان تسهیلات جذب شده است.

استاندار سمنان با اشاره به این‌که جمعیت اين استان کمتر از یک درصد جمعیت کشور است، اظهار داشت: ۱۴.۴ درصد تسهیلات به واحدهای صنعتی استان در نیمه دوم سال گذشته پرداخت شد.

هاشمي افزود: سال گذشته ۱۴۸ واحد صنعتی صددرصد راکد در استان شناسایی شد و اکنون بیش از ۴۰ واحد احیاء و تقریباً طی شش ماه گذشته، هر ماه در حدود پنج واحد به چرخه تولید بازگشت و اکنون ۱۰۵ واحد دیگر مانده است.

وی اضافه کرد: استان سمنان در زمینه پرداخت تسهیلات در قالب "دامدار کارت" مقام سوم کشور را از آن خود کرده است.

استاندار سمنان ادامه داد: تا کنون ۲۶۰ میلیارد تومان تسهیلات "دامدار کارت" پرداخت شد و سرجمع تا چند روز آینده ۵۸۰ میلیارد تومان به بهره ‌برداران حوزه کشاورزی، دامداری و مرغداری استان پرداخت می‌شود.

هاشمي تصريح كرد: پس از گرمسار، در سمنان در وسعت يك هزار هکتار، منطقه ویژه اقتصادی ایجاد شد که دستاورد بزرگی برای استان سمنان محسوب می‌شود و تخصیص کد گمرکی نیز به منطقه ویژه اقتصادي سمنان، گامی مؤثر در توسعه صنعت استان است.

وی يادآور شد: يك هزار و ۸۷۰ واحد صنعتی در سمنان وجود دارد که از این تعداد، ۷۲۰ واحد در ۱۹ شهرك و ناحیه صنعتی اين استان قرار دارد.

استاندار سمنان بيان كرد: سیاست دولت سیزدهم در بخش صنعت استان سمنان، حفظ وضعیت موجود، جذب سرمایه ‌گذار در صنایع کم‌ آب بر و اشتغالزایی است که این رویکرد با جدیت دنبال می‌شود.

هاشمي با اشاره به تنش آبی در استان سمنان خاطرنشان كرد: اکنون آب مورد نیاز برخی واحدهای صنعتی استان با تانکر تأمین می‌شود.

وی اعلام كرد: برای استفاده از پساب شهري سمنان، مذاکراتي انجام شده و به‌زودی اجرای طرح تصفیه ‌خانه فاضلاب عملیاتی می‌شود.

صنایع استان سمنان به انتقال حساب‌های بانکی خود به محل استقرار کارخانه اهتمام داشته باشند
در ادامه اين مراسم، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان گفت: واحدهای بزرگ تولیدی استان اهتمام ویژه در بازگرداندن حساب‌های بانکی خود به محل استقرار شرکت داشته باشند.

علی ‌اصغر جمعه‌ای افزود: انتظار است مسئولان استانی با تمهیداتی، صنایع استان را توجیه کنند تا حساب بانکی صنایع در محل استقرار متمرکز باشد.

وی اضافه كرد: وجود حساب بانکی واحدهای تولیدی استان سمنان در محل استقرار موجب می‌شود معدل گردش مالی بانک‌های استان افزايش يابد و مزیت افزایش معدل، افزایش سقف و تسهیل در پرداخت تسهیلات می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان ادامه داد: منابع مالی برای تقویت سرمایه‌ گذاری واحدهای بزرگ تولیدی به‌وسیله بانک‌های محل استقرارشان در استان سمنان تخصیص می‌یابد، اما حساب‌های بانکی آن‌ها در تهران و شهرهای بزرگ است که این موضوع مشکلاتی ایجاد کرده است.

جمعه‌اي با اشاره به نوسانات اقتصادی در کشور تصريح كرد: هر حرکت و بخشنامه‌ای که صادر یا نامه‌ای ابلاغ می‌شود، تأثیر مستقیم بر بازار دارد.

وی تأكيد كرد: مالیات باید بر اساس درآمد تعیین شود و برآورد مالیات بر اساس تراکنش مالی، محاسبه درستی نیست و این نوع اعلام‌ها درخصوص مالیات، موجب تشویش اذهان عمومی می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان با اشاره به مشکل کم‌ آبی در اين استان خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی مرتبط با تسریع در اجرای طرح تصفیه‌ پساب به بهبود وضعیت کم ‌آبی در استان کمک کنند.

شکاف‌های موجود با هم ‌افزایی پشت سر گذاشته مي‌شود
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سمنان نیز در اين مراسم اظهار داشت: تولید و تجارت امر شریف و در حال حاضر مقدسي است و این بخش مسئوليت همه جامعه را به دوش می‌کشد.

علی تشنه دل گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت مصمم است خدمتگزار خوبی در حوزه تولید و تجارت باشد و امید است تولید در فضای مناسبي رقم زده شود و کمتر درگیر حواشی باشد.

وی با اشاره به فضای همدلی و هم ‌یاری بین بخش خصوصی و دولتی افزود: چالش‌ها و مشکلات به کمک یکدیگر پشت سر گذاشته مي‌شود.

به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سمنان، دولت مصمم بر این است که تحول بنیادین در عرصه مناسبت‌های تولید با نظام مالیاتی و اقتصاد خرد و کلان ایجاد کند.

تشنه دل اضافه كرد: موج بزرگی در تولید و مناسبات پولی ایجاد شده است و انتظار داریم با هم افزایی از همه شکاف‌های موجود گذر کنیم.

احیاء ۶۴ واحد تولیدی راکد استان سمنان تا پایان سال هدف‌ گذاری شد
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان نيز در بخش ديگر اين مراسم گفت: احیاء ۶۴ واحد تولیدی راکد و به ظرفیت اسمی ‌رساندن ۱۰۵ واحد صنعتی استان تا پایان امسال در دستور کار اين شرکت قرار دارد.

محمد رضا باقری افزود: در حوزه صنایع کوچک استان سمنان، ۱۵۰ واحد توليدي راکد وجود دارد که احیاء ۶۴ واحد تا پایان امسال در دستور کار است.

وي اضافه کرد: تا پایان امسال ۳۰۰ طرح صنعتی درحال ساخت و ساز در استان سمنان نيز وارد چرخه تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان ادامه داد: راه ‌اندازی مجدد و احیاء واحدهای راکد و همچنین افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی استان سمنان، از مهمترین برنامه‌های کاری این شرکت است.

باقري با اشاره به برنامه یکشنبه‌های صنعتی در استان سمنان بیان کرد: یک روز در هفته اختصاص به بازدید از واحدهای تولیدی دارای مشکل، برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و برگزاری نشست ستاد دانش بنیان به منظور تحقق شعار سال و منویات رهبر معظم انقلاب دارد.

وي خاطرنشان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان به دنبال ايجاد ۲۴ واحد کارگاهی خرد و خلاق به‌صورت اجاره‌ای با همراهی پارک علم و فناوری در شهرك‌ها و نواحي صنعتی استان است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان اظهار داشت: زیرساخت آبی صنعت اين استان اکنون ۴۰۰ لیتر بر ثانیه است و هدف این است كه در یک برنامه پنج ساله به ۸۰۰ لیتر بر ثانیه برسد.

باقري با بیان این‌که ۳۷ سال از عمر استقرار شرکت شهرک‌هاي صنعتي در استان سمنان می‌گذرد، افزود: از سال ۱۳۶۴ تا کنون ۴۰۰ لیتر بر ثانیه آب برای صنایع استان تأمین شد که این میزان حداقل یک سوم نیاز است و اگر واحدهای در دست ساخت افتتاح شود، حداقل باید دو برابر مقدار فعلی آب تأمین شود.

وي اضافه كرد: چشم‌ انداز تا سال ۱۴۰۵، افزایش دو برابری تأمین آب از طریق تخصیص از سد، تغییر کاربری چاه‌های کشاورزی و تصفیه پساب دنبال می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان ادامه داد: توسعه شهرک‌های صنعتی در اين استان نیازمند تخصیص و الحاق زمین به شهرک‌هاي است‌ و برای شهرک سمنان نيز ۲۵۰ هکتار زمین برای توسعه‌ درنظر گرفته شده است.

باقري يادآور شد: بهار امسال ۳۸ قرارداد واگذاری زمین منعقد شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش داشت.

وي اعلام كرد: در یک سال گذشته، ۶۸۷ هکتار از اراضی صنعتی به شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان اضافه شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سمنان توضيح داد: استان سمنان دارای ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی است و سه ‌هزار و ۳۰۰ قرارداد واگذاری زمین در شرکت شهرک‌های صنعتي امضاء شده و يك هزار و ۹۰۰ طرح در شهرك‌ها و نواحی صنعتی استان درحال راه ‌اندازی است.

در آيين گراميداشت روز صنعت و معدن، ۲۰ پروژه زیرساختی شهرک‌ها و نواحی صنعتی با سرمایه‌ گذاری بالغ بر ۴۷۲ میلیارد ریال به‌طور همزمان افتتاح و در ادامه از 5 واحد صنعتی و معدني نمونه، ۲ صنعتگر پیشکسوت استان سمنان و همچنين شرکت خدماتی شهرک صنعتی سمنان به‌عنوان شرکت خدماتی نمونه با اهداء لوح و تندیس تجلیل شد.

  • گروه خبری : 1-همه عناوين,1-3-اخبار سایت اصلی,اخبار صفحات استان,سمنان,1-2-اخبار استاني,1-1-اخبار ملي,گروه آرشیو تمام اخبار استان,آرشیو خبری سایت قدیمی
  • کد خبر : 18334
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب