شنبه 03 آذر 1403

رئیس سازمان بازرسی کل کشور از دو واحد تولیدی در شهرك صنعتي سمنان بازدید کرد

برای آغاز فعالیت در شهرک های صنعتی استان باید چه کار کنم؟

شهرک ها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی استان خراسان شمالی از جمله مناطقی هستند که برای آغاز فعالیت به کمترین فرایندهای اداری نیازمند است و به سرمایه گذران توصیه می شود برای صرفه جویی در زمان و هزینه و برخورداری از زیرساخت های آماده، این مناطق را به عنوان محل سرمایه گذاری خود انتخاب کنند.

آغاز فعالیت در شهرکها، نواحی و مناطق ویژه اقتصادی در مرحله اول به اخذ موافقت اصولی یا جواز تاسیس از سازمان صادرکننده مجوز نیاز دارد و پس از آن تمامی مراحل جواز ساخت، اختصاص زمین، آب، برق، تلفن و... در شهرک های انجام می پذیرد. 

 

چه زمانی سند بنام طرف قرارداد صادر می شود؟

بعد از اخذ پایانکار و دریافت پروانه بهره برداری و تسویه حساب کامل و پس از واریز وجه بهای زمین و تفکیک قطعات به قیمت روز سند صادر می گردد.

 
مبلغ اخذ شده اولیه بابت زمین در شرکت شهرکهای صنعتی بابت چیست؟

بابت حق بهره برداری از امکانات موجود در شهرکها و نواحی است که شامل امکانات زیربنایی آب، برق و گاز ، آسفالت وفضای سبز می باشد وسایرخدمات مندرج دردفترچه قرارداد تخصیص زمین که شامل بهای زمین  نمی باشد.

 
در صورتی که صنعتگر موفق به ساخت وساز در موعد مقرر نگردد و یا به عللی از ادامه همکاری با شرکت منصرف گردد شرکت با متقاضی چگونه برخورد خواهد کرد؟

در صورت انصراف همان مبلغ واریزی بابت حق بهره برداری به صنعتگر مسترد خواهد شد ولی در صورت عدم انصراف و عدم انجام تعهدات صنعتگر به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.

 
 چه حمایتهایی از صنایع کوچک از طرف شرکت انجام می گیرد؟

ایجاد شهرکهای فناوری و مراکز خدمات فناوری و کسب و کار، ارائه طرح های تیپ سرمایه گذاری به متقاضیان سرمایه گذاری، آموزش و توانمندسازی مدیران و کارکنان واحدهای صنعتی، برگزاری تورهای صنعتی داخلی و خارجی، توسعه خوشه های صنعتی، حمایت از شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی، تسهیلات، ضمانت تسهیلات و... بخشی از حمایت های شرکت شهرکهای صنعتی از صنایع کوچک می باشد.

 
 خوشه صنعتی چیست؟

به مجموعه ای از واحدهای کسب و کار اطلاق می گردد که در یک منطقه جغرافیایی و یک گرایش صنعتی متمرکز شده و با همکاری و تکمیل فعالیتهای یکدیگر به تولید و ارائه کالا و خدمات بپردازند و از چالشها و فرصت های مشترک برخوردارند.

 
 آیا امکان خرید و فروش طرحها و واحدهای صنعتی در شهرکها وجود دارد؟

انتقال زمین صنعتی خام به غیر، مجازنمی باشد ولی اگر طرف قرارداد درزمین بنا احداث کرده باشد یا به بهره برداری رسیده باشد، با مجوز شرکت شهرکهای  صنعتی  استان  با رعایت مقررات مربوط می تواند نسبت به انتقال حقوق  خود که  در دفترچه قرارداد مشخص شده است به شخص ثالث اقدام نماید.

 
مدارک لازم برای دریافت جواز تاسیس واحد صنعتی کدامند؟

با مراجعه به سازمانهای صادرکننده مجوز (سازمان صنعت،معدن وتجارت. جهاد کشاورزی وصنایع دستی، و......) وتکمیل فرمهای لازم صادر می گردد.

 
قرارداد چگونه فسخ می شود؟

در صورتی که متقاضی (طرف قرارداد) به تعهدادت خود مطابق با دفتر چه قرارداد عمل نکند قابل فسخ می باشد. مثلا اگر طرف قرارداد در مدت تعیین شده فعالیت ساخت و ساز واحد خود را شروع نکند شرکت شهرکهای صنعتی استان نسبت به فسخ قرارداد اقدام می نماید.

 

در چه زمانی سند مالکیت زمین به نام متقاضی صادر می شود؟

در زمانی که طرف قرارداد پایان کارساختمانی و پروانه بهره برداری خود را ارائه نماید و بدهکاریهای مالی خود را تسویه نماید ، انتقال قطعی مالکیت به نام او در دفاتر اسناد رسمی صورت می پذیرد.

 
آیا کارگاههای پیش ساخته نیز در شهرکهای صنعتی احداث می شوند؟

به منظور کمک به راه اندازی واحدهای بسیار کوچک صنعتی در برخی از شهرکها کارگاههایی با مساحت های محدود احداث و به متقاضیان واگذار می شوند.

 
شرایط واگذاری کارگاههای واقع در شهرکهای صنعتی چگونه است؟

با توجه به محل احداث ، نوع و طراحی آن ، قیمت کارگاهها متفاوت بوده و به صورت های نقد و اقساط واگذار می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر از وجود کارگاهها ، مشخصات آنها و شرایط واگذاری به پایگاه های اطلاع رسانی استانها مراجعه فرمائید.

 

برای اجرای طرحهای صنعتی ، سازمان چه تسهیلاتی را پرداخت می کند؟

در حال حاضر پرداخت تسهیلات به طرحهای صنعتی توسط سیستم بانکی کشور صورت می گیرد و می بایست به بانکهای تجاری اعم از دولتی و خصوصی مراجعه نمود. درصورت تخصیص منابع و اعتبارات تبصره ای مراتب از طریق سازمانهای صنعت،معدن و تجارت استانها به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.

معیار تشخیص صنایع کوچک و متوسط ، تعداد پرسنل است. برای صنایع کوچک شامل اشتغال زیر۵۰ نفر وصنایع متوسط شامل اشتغال زیر۲۵۰ نفر می باشد.

 

آیا امکان خرید و فروش طرحها و واحدهای صنعتی در شهرکها وجود دارد؟

انتقال زمین صنعتی خام به غیر ، مجاز نمی باشد ولی اگر طرف قرارداد در زمین بنا احداث کرده باشد یا به بهره برداری رسیده باشد ، با مجوز شرکت شهرکهای صنعتی استان با رعایت مقررات مربوط می تواند نسبت به انتقال حقوق خود که در دفترچه قرارداد مشخص شده است به شخص ثالث اقدام نماید.

 

  • 1399/11/02 - 17:30
  • - تعداد بازدید: 393
  • - تعداد بازدیدکننده: 393
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /Zdh9

رئیس سازمان بازرسی کل کشور از دو واحد تولیدی در شهرك صنعتي سمنان بازدید کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن درویشیان روز پنج‌شنبه در جريان سفر رئيس قوه قضائيه به استان سمنان، با حضور در شهرك صنعتي سمنان از دو واحد توليدي "عقاب افشان" و "رویان دارو" بازديد كرد و از نزديك در جريان توانمندي‌ها و مسائل و مشكلات بخش صنعت كشور قرار گرفت.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور از دو واحد تولیدی در شهرك صنعتي سمنان بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن درویشیان روز پنج‌شنبه در جريان سفر رئيس قوه قضائيه به استان سمنان، با حضور در شهرك صنعتي سمنان از دو واحد توليدي "عقاب افشان" و "رویان دارو" بازديد كرد و از نزديك در جريان توانمندي‌ها و مسائل و مشكلات بخش صنعت كشور قرار گرفت.

شركت "عقاب افشان" بزرگترين توليد كننده اتوبوس شهري و بين شهري در بخش خصوصي كشور است كه با سابقه 60 ساله در زمينه توليد انواع اتوبوس توانسته نقش مهمي را در نوسازي و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي كشور ايفا كند.

كارخانه اين واحد توليدي در زميني به مساحت 50 هكتار و فضاي سرپوشيده بيش از 65 هزار مترمربع در شهرك صنعتي سمنان واقع است.

شرکت "رویان دارو" نيز يكي از کارخانه‌های بزرگ تولید داروی دامی در استان سمنان است که به تنهایی ۵۵ درصد نیاز کشور به داروهای دامی را تولید می‌کند. تولید و حفظ کیفیت داروها در حد استانداردهای جهانی، استفاده از مواد اولیه مورد تأيید شرکت‌های دارويی معتبر جهان و نگهداری مناسب محصولات در انبار مرکزی و کارخانه، مورد توجه این شرکت است.

با تولید بیش از ۱۹۰ قلم داروی دامی در شرکت "رویان دارو"، این واحد صنعتي به قطب داروی دامی کشور تبدیل شده و حدود ۱۰۰ قلم از داروهای توليدي آن به افغانستان، عراق، ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان صادر می‌شود.

هشت قلم از دارو‌های دامی تولیدی این شرکت تحت لیسانس شرکت‌های دامی اروپا و آمریکا تولید می‌شود و نظارت مستقیم شرکت‌های استاندارد بین‌المللی، کیفیت داروهای این شرکت را در بازارهای جهانی رونق بخشیده است.

در شرکت "رویان دارو" بیش از ۶ میلیون لیتر داروي دامی و سه هزار و ۷۰۰ کیلوگرم پودر دامی آنتی بیوتیک و ویتامین در ماه تولید می‌شود و قرار است تا چند ماه آینده نيز بخش تولید داروهای سرطانی انسانی هم در این واحد راه‌ اندازی شود.

اين شرکت دارویی با هشت خط تولید، زمینه اشتغال ۲۰۰ نفر را فراهم کرده است.

بخش قضايی کشور برای جهش تولید با فعالان اقتصادی همراه است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در حاشيه بازدید از دو واحد تولیدی در شهرک صنعتی سمنان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کارگروهی متشکل از دادستانی، سازمان بازرسی، معاونت پیشگیری دادگستری‌ها در مرکز کشور و استان‌ها برای رسیدگی به مشکلات کارآفرینان به زودی ایجاد می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن درویشیان افزود: رسیدگی به مشکلات کارآفرینان در ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه و دستگاه قضا در اولویت است.

وی اضافه كرد: اخلالگران نظام اقتصادی آفت تولید هستند و برخورد با اخلالگران و مفسدان اقتصادی با جدیت در دستور کار دستگاه قضا و سازمان بازرسی قرار دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: اکثریت تولیدگران و کارآفرینان افراد پاکدست و به دنبال تولید واقعی هستند و اگر تعدادی کم از ظرفیت کشور سوء استفاده کنند، حتماً باید با آنان برخورد قانونی شود.

درويشيان يادآور شد: در چند ماه گذشته تعدادی از مسئولانی که به وظایف‌شان در زمینه تولید عمل نکردند، به مراجع قضایی معرفی شدند و در مقابل، هشدارهای متعددی به مسئولان برای حمایت از تولید داده شده است.

وي با اشاره به اين‌كه بخش‌های مختلف قوه قضائیه برای تحقق شعار جهش تولید با فعالان اقتصادی کشور همراهی می‌کند، بيان كرد: در مدت اخیر از ۲۵۰ واحد تولیدی بازدید و مشکلات واحدها پیگیری و رفع شد و تعدادی تعطیل بود و دوباره به چرخه تولید بازگشت.

رئیس سازمان بازرسی كل کشور تصريح كرد: تولید خودروهای برقی ضرورت کشور برای جلوگیری از آلودگی هواست و طرح خط تولید محصول اتوبوس برقی در واحد تولیدی سمنان كه با همکاری کشورهای دیگر در دست احداث است ارزشمند است.

درويشيان افزود: مشکلاتی در واحد تولیدی عقاب افشان در حد توقف واحد بود و به تازگی مشکلات رفع و واحد فعال شده است.

وی اضافه كرد: گلایه این واحد تولیدی از واردات خودروهای مشابه پیگیری می‌شود و طبق قانون، واردات کالا در صورت ظرفیت تأمین نیاز داخل کشور، ممنوع است و مشکلات ارزی تفسیر و رفع مي‌شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: واردات کالا در صورت موجود بودن آن به اندازه نیاز کشور، خلاف مقررات است و برای برخورد با متخلفان اقدام می‌شود.

درويشيان با اشاره به اين‌كه زیرساخت جدی در حوزه توسعه کشور در زمینه تولید اتوبوس مسأله مهمی است، یادآور شد: بخش زیادی از آلودگی هوا ناشی از وجود خودروهای فرسوده ناوگان عمومی است و نوسازی و به‌کارگیری خودروهای باکیفیت با آلودگی کم گره‌گشاست.

وي اظهار داشت: توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی برای مردمی که کمتر امکان استفاده از خودروهای شخصی دارند، یک ضرورت است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان كرد: مشکلات واحدهای تولیدی با جدیت رسیدگی می‌شود و سازمان بازرسی در مسأله نظارت بر تکالیف قانونی دستگاه‌های ذیربط اهتمام ویژه دارد.

دویشیان بيان كرد: رویکرد اصلی دستگاه قضا حمایت از تولید و تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید است.

وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در بحث صنعت خودرو و افزایش ۵۰ درصدی تولید خودرو تصریح کرد: تحقق منویات رهبری با رفع مشکلات واحدهای تولیدی محقق می‌شود و دستگاه قضا اهتمام ویژه بر حمایت از تولید کنندگان براساس موازین قانونی دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: واحدهایی به تملک بانک درآمده بود و بانک‌ها به دنبال راه‌ اندازی مجدد تعدادی از این واحدها هستند، اما بانک‌ها نمی‌توانند تولید کننده خوبی باشند و همه باید کمک کنند.

درويشيان اضافه کرد: هیچ واحد تولیدی نباید در تملک بانک باشد و باید فعال باشد.

© گزارش تصويري

  • گروه خبری : اخبار صفحات استان,سمنان,1-2-اخبار استاني,گروه آرشیو تمام اخبار استان
  • کد خبر : 12952
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب