بهمناسبت دهه تولید و تجارت؛
آیین تجلیل از صنعتگران و معدنکاران نمونه استان سمنان برگزار شد
آیین تجلیل از صنعتگران و معدنکاران نمونه استان سمنان با حضور معاون وزیرصمت و مسولان استانی در سالن همایش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان، محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این آیین گفت: رفع دغدغه تولیدکنندگان در بخشهای مختلف از جمله تامین ارز، ثبت سفارش و تامین کالا با هماهنگی دستگاههای دولتی، کاهش روند اداری و اهتمام ویژه پیگیری میشود.
وی اظهار کرد: رشد اقتصادی در بخش صنعت کشور سال گذشته طبق اعلام مرکز آمار کشور به هفت و هفت دهم درصد در سال ۱۴۰۱ رسید.
وی افزود: رشد اقتصادی در استان سمنان نیز بیش از ۱۵ درصد است و استان سمنان در این زمینه جزو استانهای برتر است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه دغدغه نخست استان سمنان در زمینه تامین نیروی انسانی است، افزود: کمبود نیروی انسانی گواهی توسعه صنعت و رشد اقتصادی در این استان است.
وی افزود: احیای بیش از ۱۰۰ واحد راکد در استان سمنان از نشانههای دیگر رشد اقتصادی در بخش صنعت این استان است.
رشد اقتصادی در استان سمنان پنج و سه دهم درصد و بالاتر از میانگین کشوری است
استاندار سمنان نیز در این آیین، اظهار کرد: رشد اقتصادی در کشور سه و هفت دهم درصد و در استان سمنان بالاتر از کشور و حدود پنج و سه دهم درصد است.
هاشمی با بیان اینکه سمنان اولین استان غیرنفتی دارای رشد اقتصادی بالا در کشور است، افزود: طبق گزارش مرکز آمار ۲۰ و ۲ دهم درصد تسهیلات رونق تولید کشور در استان سمنان جذب شد و نرخ بیکاری در این استان بعد از ۱۸ سال به پنج و هفت دهم درصد رسید.
استاندار سمنان خاطر نشان کرد: ارتباط و همدلی بخش خصوصی و دولتی رمز موفقیت در استان سمنان است.
وی ادامه داد: بیش از ۱۰ سال است رهبر معظم انقلاب تاکید بر اقتصاد و معیشت دارند و بخش خصوصی در استان سمنان در زمینه تولید و مسوولیت اجتماعی پیشگام هستند.
استاندار سمنان گفت: از جمله اتفاقهای مهم استان سمنان در زمان دولت سیزدهم این است که حتی یک واحد تولیدی صنعتی در این مدت تعطیل نشد و علاوه بر آن افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی و احیای ۱۱۰ واحد ۱۰۰ درصد راکد محقق شد.
سمنان استان نخست کشور در جذب سرمایهگذار
محمدرضا باقری مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان نیز گفت: استان سمنان طی یکسال گذشته رتبه یک کشور در شاخصهای مختلف مانند جذب سرمایهگذار و واگذاری اراضی برای ساخت واحد تولیدی را از آن خود کرده است.
وی افزود: گرفتن مصوبه ایجاد شهرک فناوری با چهار زوم و افزودن ۵۰۰ هکتار به اراضی تحت مدیریت شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان، پیگیری راه اندازی ایستگاه راهآهن در منطقه ویژه اقتصادی سمنان و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی سمنان و گرفتن کد گمرکی از جمله اقدامهای این شرکت طی یکسال گذشته است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان اظهار کرد: تکمیل طرح تقاطع روگذر شهرک صنعتی سمنان به شرکت شهرکها واگذار شد و امید است با تلاش مضاعف به زودی عملیات اجرایی بهوسیله شرکت شهرکها آغاز و این طرح تکمیل شود.
وی افزود: پیگیری در نظر گرفتن سهم ۱۴۵ لیتر آب برای صنعت استان سمنان از دیگر اقدامات شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان است که البته میزان آب تخصیص یافته کمتر از سهم در نظر گرفته شده است.
باقری ادامه داد: ایجاد برج آی تی طرحی است که از سال ۸۳ معطل مانده بود اکنون شرکت شهرک با اهتمام ویژه پیگیر اجرای این طرح است.
وی افزود: سردر تجاری برای ورودی شهرک صنعتی سمنان تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد و استفاده از پساب شهر سمنان در بخش صنعت در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان یادآور شد: شهرک صنعتی گرمسار و شهمیرزاد با کمبود و قطعی آب مواجه هستند و شهرک صنعتی گرمسار ۲ تا سه ساعت آب دارند و حفر چاه در شهرک صنعتی شهمیرزاد برای رفع مشکل کمآبی در دستور کار است و پیش بینی میشود طی ۲ سال آینده مشکل کمآبی در این ۲ شهرک صنعتی رفع شود.
رشد اقتصادی در بخش صنعت استان سمنان به ۲۵ و ۹۹ صدم درصد رسید
یادگار احمدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: رشد اقتصادی در بخش معدن ۲۵ و ۹۹ صدم درصد و در بخش صنعت استان سمنان ۱۵ و ۴۹ صدم درصد است.
وی افزود: طی یک سال گذشته افزایش ظرفیت بالای ۳۰ درصد در ۱۶۱ واحد صنعتی استان سمنان محقق شد.
وی ادامه داد: سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای رونق تولید به واحدهای تولیدی استان سمنان پرداخت شد و بیش از ۱۲۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی با همراهی واحدهای صنعتی محقق شد.
احمدی بیان کرد: ۲هزار واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان سمنان فعال است و ۴۰۰ طرح صنعتی با اشتغالزایی برای بیش از ۱۵ هزار نفر با پیشرفت بالای ۴۰ درصد در دست ساخت است.
وی با بیان اینکه ۶۸۹ واحد معدنی در استان سمنان وجود دارد و سالانه بیش از ۱۵ میلیون تن مواد معدنی در استان استخراج میشود، افزود: ۳۶ هزار واحد صنفی با اشتغالزایی برای ۹۰ هزار نفر در این استان وجود دارد.
جایگاه، سهم و حضور بخش خصوصی در برنامه هفتم توسعه کم است
فرجالله معماریان رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان افزود: جایگاه، سهم و حضور بخش خصوصی در برنامه هفتم توسعه کم است و به خوبی دیده نشد، از این رو انتظار میرود مسوولان در این زمینه به منظور اقناع افکار عمومی اطلاعرسانی کنند.
وی افزود: مطالبه بخش خصوصی از نظام تصمیمگیری، تعیین سهم بخش خصوصی از اقتصاد است و این مطالبه وجود دارد که سهم زیر ۵۰ درصد برای بخش خصوصی در نظر گرفته نشود.
وی با تاکید بر توجه به سهم بخش خصوصی در برنامه هفتم توسعه بیان کرد: تقویت تناسب برنامه هفتم با شعار سال به منظور تحقق شعار سال و منویات رهبر معظم انقلاب باید مورد توجه باشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: بخش خصوصی سربازان جنگ اقتصادی هستند و انتظار میرود در برنامه هفتم توسعه در حد جایگاه واقعی خودشان در اقصاد دیده شوند.
زنگ خطر مهاجرت سرمایهگذاران در کشورهای دیگر برای سرمایهگذاری
سعید ترکمان نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان نیز گفت: مسوولان مراقب باشند تا سرمایهگذار احساس ناامنی اقتصادی و سرمایهای نکند، چرا که اگر این ذهنیت شکل بگیرد سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در کشورهای دیگر سوق پیدا میکنند و این موضوع چالشزا است.
ترکمان افزود: بخش خصوصی این احساس را دارد که با وجود تمام تلاشها در دور باطل قرار گرفته و این ذهنیت مضر برای امید و سرمایه اجتماعی است و اگر مسوولان قبول دارند کشور درگیر جنگ اقتصادی است باید همراهی لازم با بخش خصوصی داشته باشند.
وی تصریح کرد: تعداد زیادی از واحدهای تولیدی استان سمنان در زمینه تامین سرمایه در گردش مشکل دارند و خروج از نرخ دستوری و فعالیت بانکها به صورت سامانهای گرهگشای مشکلها است.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان اظهار کرد: تامین نیروی انسانی با کیفیت برای کار در واحدهای صنعتی مشکل حاد استان سمنان است و انتظار میرود رفع این چالش با همراهی مسوولان مورد توجه قرار بگیرد.
وی با انتقاد از طولانی بودن روند اداری و مدت زمان صدورکارت بازرگانی، بیان کرد: یک واحد تولیدی بیش از یک ماه و نیم برای دریافت کارت بازرگانی زمان لازم دارد و انتظار میرود این زمان کوتاه شود.
ترکمان با بیان اینکه قوانین در زمینه ثبت سفارش و صادرات برای تولید کننده نگرانکننده است، اظهار امیدواری کرد که رفع دغدغه تولیدکنندگان اولویت ویژه مسوولان باشد.
در آیین تجلیل از کارآفرینان صنعت و معدن استان سمنان که با دیگران مسوولان، حضور صادقی معاون اقتصادی استاندار، احمدی مدیرکل صمت، مسئولان استانی و فعالان حوزه صنعت و معدن در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی برگزار شد، از مدیران ۱۱ واحد صنعتی نمونه، ۲ طرح صنعتی و یک شرکت خدماتی شهرکهای صنعتی استان تقدیر گردید.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سفر یکروزه به استان سمنان علاوه بر افتتاح واحد تولیدی در شهرک صنعتی ایوانکی شهرستان گرمسار، از یک واحد صنعتی در شهرکهای صنعتی ایوانکی بازدید کرد.
نظر دهید