یکشنبه 04 آذر 1403

برنامه‌ريزي براي راه اندازی مجدد ۲ هزار واحد توليدي راکد و افزایش ظرفیت ۳۳۰۰ واحد‌ نیمه فعال کشور در سال جاری

  • 1401/03/10 - 13:18
  • - تعداد بازدید: 1006
  • - تعداد بازدیدکننده: 1006
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZhPb
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران؛

برنامه‌ريزي براي راه اندازی مجدد ۲ هزار واحد توليدي راکد و افزایش ظرفیت ۳۳۰۰ واحد‌ نیمه فعال کشور در سال جاری

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به راه‌اندازی نهضت احیای واحدهای تولیدی راکد،گفت: راه اندازی مجدد ۲ هزار واحد توليدي راکد و افزایش ظرفیت ۳۳۰۰ واحد‌ نیمه فعال کشور در سال جاری برنامه‌ريزي شده است.

به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، در نشست کارگروه نهضت احیاء كه روز دوشنبه با حضور معاون صنایع کوچک اين سازمان، نماینده نهاد ریاست جمهوری در نهضت احیا واحد‌های راکد صنعتی، سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي استانداري سمنان و نمايندگان دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط در سالن اجتماعات مركز خدمات فناوري و كسب و كار شهرك صنعتي سمنان برگزار شد، مسائل و مشکلات ۱۰ واحد تولیدی راکد و پنج واحد فعال با كمتر از ظرفيت توليد در اين استان مورد بررسی قرار گرفت.

كمبود نقدينگي، تسهيلات در گردش، سرمايه ثابت، بدهي مالياتي، اخذ پروانه بهره برداري، ونياز به ارتقاء ماشين الات، بدهي بانكي و تامين مواد اوليه از جمله دلايل تعطيلي واحدهاي صنعتي در شهر‌ها و نواحي صنعتي استان سمنان است كه در اين نشست براي رفع مشكلات و راه‌اندازي مجدد و ارتقا ظرفيت توليد واحدهاي صنعتي مذكور در مبادي ذيربط تصميمات لازم اتخاذ شد.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از طريق مشاوران كلينيك‌هاي كسب و كار خود به پايش و عارضه‌يابي علل توقف توليد واحدهاي صنعتي مي‌پردازد و از طريق راهكارهايي همچون واگذاري كامل توسط مالك اصلي يا بانك يا مشاركت با سرمايه‌گذار جديد، تأمين مواد اوليه، توليد محصول جديد، اخذ تسهيلات و انتقال فناوري و بهينه كردن خط توليد به راه اندازي مجدد واحدهاي تولیدی كمك مي‌كند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عزیزالله قربانی در این نشست افزود: امسال، ۳ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی زیر ۵۰ درصد ظرفیت در برنامه حمایت افزایش ظرفیت سازمام صنایع کوچک و شهرک‌ها صنعتي ايران قرار دارد که حدود ۱۷ هزار نفر از این محل، افزایش ظرفیت اشتغال ایجاد می‌شود.

وی تعداد واحد‌هایی که با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد فعالیت دارند را در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان ۴۸۸ اعلام کرد و گفت: برنامه افزایش ظرفیت ۱۰۰ واحد‌ نیمه فعال استان با تثبیت اشتغال ۵۰۰نفر در سال جاری در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری ۲ هزار واحد راکد به چرخه تولید بازخواهد گشت، گفت: احیای این تعداد واحدهای راکد صنعتی منجر به اشتغال ۳۴هزار نفر می‌شود.

قربانی گفت: ۴۴ درصد از این واحدها مشکل کمبود نقدینگی، ۱۶ درصد عدم تقاضا و بازار، ۱۰ درصد فرسودگی ماشین آلات، ۱۰ درصد ضعف فناوری، ۱۱ درصد کمبود مواد اولیه، ۹ درصد مشکلات حقوقی و ۸ درصد دارای مشکلات زیرساختی است.

معاون صنايع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتي ايران تصریح کرد: سال گذشته دو هزار و ۶۷ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید بازگشت و برای ۳۹ هزار نفر اشتغال ایجاد شد.

قربانی از برنامه راه اندازی مجدد ۶۴ واحد راکد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: بازگشت به چرخه تولید این واحدها منجر به ایجاد اشتغال یک هزار و ۸۸ نفر خواهد شد.

به گفته وی، تعداد کل واحدهای راکد در کشور هفت هزار و ۱۵۱ واحد صنعتی است.

معاون صنايع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یادآور شد: براساس پروانه‌های بهره‌برداری صنایع مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور، ۱۶ هزار و ۵۲۰ واحد با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت تولید و ۱۱ هزار و ۳۳۷ واحد بالای ۷۰ درصد ظرفیت تولید فعالیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از طريق مشاوران كلينيك‌هاي كسب و كار خود به پايش و عارضه‌يابي علل توقف توليد واحدهاي صنعتي مي‌پردازد.

معاون صنايع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یادآور شد: سازمان از طريق راهكارهايي همچون واگذاري كامل توسط مالك اصلي يا بانك يا مشاركت با سرمايه‌گذار جديد، تأمين مواد اوليه، توليد محصول جديد، اخذ تسهيلات و انتقال فناوري و بهينه كردن خط توليد به راه اندازي مجدد واحدهاي تولیدی كمك مي‌كند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

راه‌اندازی تور احیای بنگاه‌های اقتصادی در استان‌ها

مسؤول حقوقی و بانکی ستاد نهضت واحدهای اقتصادی نهاد ریاست جمهوری در این نشست گفت: اين نهضت پیرو فرمایش مقام مظم رهبری بمنظور حمایت از صنعتگران و تولید کنندگان در دولت سیزدهم راه‌اندازی شده است.

مصطفی رضوی با بیان اینکه رفع هرگونه مانع در عرصه تولید از اهداف نهضت احیا واحدهای راکد است، افزود: عمده مشکلات صنایع كشور حقوقی، بانکی و تأمین مالی است.

وی به جبهه‌ "تأمین مالی" در نهضت احیا اشاره و تصریح کرد: سیاست احیاء تنها به تزریق سرمایه محدود نمی‌شود بلکه تداوم فعالیت واحد‌های احیاء شده نیز در اولویت است.

رضوی تاکید کرد: با توجه به اهمیت واحد‌های تولید برای کشور، مشکلات این واحدها با قید فوریت بررسی و مصوبات در کمترین بازه زمانی اجرایی می‌شود.

مدیر حوزه حقوقی و بانکی ستاد نهضت احیاء نهاد ریاست جمهوری گفت: راه اندازی تورهای احیاء بنگاه‌هاي اقتصادی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکار‌های عملیاتی در این زمینه است و تاکنون تورهایی در استان‌های قزوین، البرز، گیلان و فارس برگزار شده است.

به گفته رضوی، این تورها پس از بررسی مشکلات اقدام به رفع موانع شده است.

وی فعال‌سازی ظرفیت‌های راکد تولیدی را دغدغه دولت سیزدهم برشمرد و افزود: استفاده از مدیران جهادی و بهره گيري از ظرفیت‌های موجود امید می‌رود مشکلات صنایع حل و فصل شود.

وی تاکید که مهم ترین برنامه دولت سیزدهم، راه‌اندازی و  احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل متناسب با نیازهای کشور است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اتفاقات خوبی برای ۱۵۴ واحد تولیدی راکد سمنان رخ می‌دهد

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان نیز در این نشست با تاکید بر شناسایی و رفع مشکلات تولید و احیای واحدهای راکد گفت: بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید بمنظور ایجاد اشتغال و افزایش ظرفیت توليد باید اولویت‌بندی شود.

محمدرضا صادقي با اشاره به شرایط کشور، تصریح کرد: سال جاری، سال تولید، دانش‌بنیان، اشتغال آفرین نامگذاري شده و حرکت در مسیر منویات رهبری و چارچوب‌های مشخص شده راه خروج از مشکلات است.

وي با بیان اينکه استان سمنان دارای ظرفیت‌های معدنی و صنعتی بی‌شماری است، خاطرنشان کرد: حرکت چرخ‌های صنعت زمینه اشتغال جوانان و رونق اقتصادی استان را رقم می‌زند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی‌ استانداری سمنان به ضرورت رفع موانع و مشکلات واحدهای صنعتی اشاره و بیان کرد: راه‌اندازی نهضت احیا بیانگر اهمیت صنایع در نگاه دولت سیزدهم است و با تلاش و همکاری دستگاه‌های اجرایی این مساله تحقق می‌یابد.

وی ابراز امیدواری کرد که با رویکرد جدید دولت برای ۱۵۴ واحد راکد شناسایی شده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان اتفاقات خوبی رخ دهد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

احیای ۶۴ واحد راکد تولیدی در دستور کار است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان با اشاره به پروژه فعال‌سازی طرفیت‌های تولید، گفت: امسال، احیای ۶۴ واحد راکد و غیرفعال مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان در دستور کار است.

محمدرضا باقری نيز در این نشست افزود: جلسات احیای واحدهای راکد در استان به ریاست استاندار سمنان به طور منظم طی هشت ماه گذشته برگزار شده و مصوبات جلسات پیگیری می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان سمنان تصريح کرد: در نشست کارگروه نهضت احیا مسائل و مشکلات ۱۰ واحد تولیدی راکد و پنج فعال با کمتر از ظرفیت تولید در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی تصريح كرد: جانشینی سرمایه گذار، تزریق نقدینگی و سرمایه در گردش، کمک به تأمین مواد اولیه و جذب شریک و سرمایه‌گذار جدید از جمله راهکارهایی است که در رسیدگی به مسائل واحدهای مشکل دار و راکد و احیاء آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شركت شهرك هاي صنعتي استان سمنان  داراي ۱۸ شهرک و  ناحیه صنعتی درحال بهره‌ برداری و ۷۵۷۱ هكتار اراضي در اختيار است و نيز اکنون با ۳ هزار و ۲۹۷ قرارداد منعقده به گستره يك هزار و ۹۴۹ هكتار و بهره ‌برداری از يك هزار و ۳۰۴ واحد صنعتی با سرمايه گذاري ۱۴۳ هزار و ۵۷۲ ميليارد ريال، زمینه اشتغال آفريني ۳۰ هزار و ۷۴۱ نفر را در اين استان فراهم نموده است.

فيلم

گزارش تصويري

 

  • گروه خبری : اخبار صفحات استان,سمنان,1-2-اخبار استاني,گروه آرشیو تمام اخبار استان
  • کد خبر : 17687
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب