دوشنبه 05 آذر 1403

راهبرد دولت برای رونق تولید در سمنان/ احیای راکدها در اولویت

  • 1400/12/07 - 14:32
  • - تعداد بازدید: 824
  • - تعداد بازدیدکننده: 824
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه
  • /ZErb

راهبرد دولت برای رونق تولید در سمنان/ احیای راکدها در اولویت

تلاش های دولت در چهار ماه اخیر سبب احیای ۳۱ واحد تولیدی راکد در استان سمنان شده است همچنین به گفته مسئولان تلاش برای رونق تولید نیز به صورت موازی با احیای واحدهای راکد، دنبال می شود.

 

به گزارش روابط عمومي شركت شهرك‌هاي صنعتي استان سمنان به نقل از خبرگزاري مهر، رونق تولید یکی از شعارهایی بود که تیم نخستین استانداری سمنان در دولت سیزدهم با آن معرفی شد. تیمی که با هدف رونق تولید و احیای واحدهای راکد نشست‌های متعدد رفع موانع تولید را برگزار و با کمک دیگر نهادهای اقتصادی مانند بانک‌ها، برنامه بودجه، اقتصاد دارایی، جهاد، صمت و تلاش دارد تا رونق را به تولید استان باز گرداند.

دولت برای احیای واحدهای راکد و همچنین رونق تولید چند استراتژی را در دستور کار قرار داده است نخستین راهبرد در همان روز اول که استاندار جدید سمنان وارد این استان شد، به تبیین رسید آنجا که هاشمی اعلام کرد: اجازه تعطیلی و تملک به هیچ واحد تولیدی دیگر را نمی‌دهیم.

رویکردهای اقتصادی دولت در استان سمنان

دومین رویکرد اما استفاده از تسهیلات بانکی رونق تولید، رفع موانع و همچنین اعتبارات سفر رئیس جمهور بود که البته از دولت قبل نیز به کار گرفته شده بود و در دولت جدید نیز همان روند تداوم یافته است رویکرد سوم اما بررسی موانع تولید مانند مالیات، بدهی، زیرساخت‌ها، راه، برق، گاز، بدهی تأمین اجتماعی و کارگری، استمهال وام بانکی، تقسیط مالیات و بوده که توانسته حتی چند واحد نیمه تعطیل استان را حتی نجات هم دهد.

هر چند بسیاری کارشناسان اعتقاد دارند که نگاه به تسهیلات بیش از دیگر موارد بوده و این امر در بازار آشفته تولیدات نمی‌تواند تمام مشکلات را رفع کند و حتی ممکن است خود همین بدهی‌های وام به بانک به مانع بزرگ تولید بدل شود، کما اینکه در ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۱۵۰ واحد راکد و تملک شده تولیدی در استان وجود دارد اما دولت اعتقاد دارد که با رونق تولید، واحدها می‌توانند بدهی‌هایشان را هم پرداخت کنند.

گروهی از کارشناسان اقتصادی اما اعتقاد دارند که فقدان بازار و کرونا دو مشکل اساسی‌تر از نقدینگی و مالیات و است که البته برای این دو منظور نیز دولت اقداماتی مانند امکان مشارکت در بازارچه‌ها، نمایشگاه‌ها، جذب سرمایه گذار و را مد نظر قرار داده‌اند و امیدوارند که بتوانند دست کم مشکلات و موانع تولید را کاهش دهند حتی اگر نمی‌توان آنها را به صورت کامل رفع کرد.

احیای تولید و راکدها

استاندار سمنان با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در استان و تلاش نهادهای ذی‌ربط اقتصادی مانند صمت، بانک‌ها، اقتصاد دارایی و سبب شده تا تعداد واحدهای راکدی که به تولید بازگشته‌اند از ۲۷ مورد در بهمن ماه به ۳۱ مورد در اسفندماه ۱۴۰۰ افزایش پیدا کند، گفت: تلاش برای احیای دیگر واحدهای راکد استان ادامه دارد.

سید محمد رضا هاشمی با بیان اینکه ستاد احیای واحدهای راکد و همراهی بخش خصوصی راه اندازی شده است، تاکید داشت: اجازه نخواهیم داد هیچ واحد تولیدی تعطیل شود و لذا اولویت اول ما در استان حفظ وضعیت موجود در باب تولید و اشتغال است و در وهله دوم به فکر سرمایه گذاری برای رونق تولید و پس از آن به فکر ایجاد واحدهای جدید تولیدی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به استان سمنان هم اعتبارات خوبی برای تسهیلات در نظر گرفته شده و بخشی از آن به صورت نقدی و اسناد تخصیص یافته است، افزود: این تسهیلات نیز کمک شایانی به تولید و رونق واحدهای تولیدی خواهند داشت که میزان آن نیز ۱۱ هزار میلیارد تومان است همچنین تا بهمن ماه سال جاری نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار سفر اختصاص یافته است.

اعطای وام از سفر رئیس جمهور

استاندار سمنان همچنین با بیان اینکه بیش از ۳۲ هزار نامه و درخواست مردمی در سفر آبان ماه رئیس جمهور به استان دریافت شده که ۲۲ هزار نامه مرتبط با تسهیلات بوده است، گفت: بخشی از این تسهیلات به تولید مشاغل خانگی، کوچک، روستایی و اختصاص دارد که در بخش غیر صنعتی ما هم می‌تواند رونق خوبی ایجاد کند از این میزان تقاضا تا پایان بهمن ماه ۱۲ هزار درخواست به صندوق کارآفرینی امید ارجاع شده تا تسهیلات پرداخت شود.

هاشمی با بیان اینکه ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیز مصوب سفر به بانک کارآفرینی امید اختصاص یافته تا به مردم تسهیلات بدهند بررسی‌های ما نیز نشان می‌دهد که تا بهمن ماه سال جاری پنج میلیارد تومان تخصیص و تسهیلات در حال پرداخت بوده و روند اعطای تسهیلات همچنان ادامه داد، افزود: ۱۵ میلیارد تومان باقی مانده از تسهیلات طی مراحل آینده تخصیص و تسهیلات مرتبط پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه پنج هزار و ۸۶۲ نامه و درخواست واصله در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان سمنان مرتبط با حوزه بانک‌های عامل استان سمنان بوده است، ابراز کرد: موضوع این نامه‌ها نیز تسهیلات بود که به این بانک‌ها برای رسیدگی ارجاع شده و امیدواریم که بتوانیم برکت آن را در رونق تولیدات صنعتی و حتی کوچک روستایی و شهری نیز شاهد باشیم.

تسهیلات رونق تولید

طبق اعلام صفحه اطلاع رسانی استانداری سمنان ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات اقتصادی و سرمایه گذاری و اعتبارات عمرانی از محل سفر ریاست جمهوری برای استان در نظر گرفته شده است معاون عمرانی استاندار سمنان ضمن بیان اینکه تا ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۰ یک هزار و ۴۹ طرح تولیدی برای دریافت تسهیلات رونق تولید به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند، بیان کرد: این واحدها در بخش‌های صنعتی و کشاورزی فعال هستند.

محمد حمیدی با بیان اینکه مجموعاً این واحدها ۵۰ هزار و ۵۸۵ میلیارد ریال وام رونق تولید دریافت خواهند کرد، بیان کرد: این واحدها بر حسب مصوبه ستاد رفع موانع و رونق تولید استان با حضور دستگاه‌های عضو شامل جهاد کشاورزی، صنعت معدن تجارت، بانک‌ها، اقتصاد دارایی و به بانک‌ها معرفی و پرونده‌هایشان مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تقریباً ۸۰۰ طرح معرفی شده به بانک‌های عامل استان سمنان توانسته‌اند تسهیلات رونق تولید دریافت کنند، گفت: نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به این واحدهای تولیدی در قالب وام‌های رونق تولید پرداخت شده است همچنین ۵۷ درصد از طرح‌های تولیدی که به بانک‌ها ارجاع یافته وام دریافت کرده‌اند که نشان از همراهی خوب بانک‌ها با این طرح‌ها می‌دهد از سوی دیگر روند تسهیلات همچنان ادامه نیز خواهد داشت.

ارائه تسهیلات برای حفظ اشتغال

معاون عمرانی استاندار سمنان با بیان اینکه در ایام الله دهه مبارک فجر و در سراسر استان سمنان سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در قالب ۷۰۰ پروژه و طرح به بهره برداری یا کلنگ زنی می‌شوند، تاکید کرد: ۶۶۶ میلیارد تومان اعتبارات طرح‌های عمرانی و ۵۱۲ میلیارد تومان اعتبارات طرح‌های قابل کلنگ زنی است.

وی با بیان اینکه ۳۲ طرح حوزه اشتغال‌زایی نیز با اعتبار ۴۵۸ میلیارد تومان و اشتغال ۶۷۷ نفر افتتاح خواهد شد، ابراز کرد: دو هزار و ۱۱۷ میلیارد تومان تسهیلات برای بنگاه‌هایی که تثبیت اشتغال را داشتند در نظر گرفته شده است.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری سمنان با بیان اینکه پرداخت این تسهیلات ۳۵ هزار تثبیت شغلی را در استان محقق می‌کند، ابراز کرد: مقوله اشتغال یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب و اجرای پروژه‌های عمرانی و اقتصادی استان سمنان بوده است.

ایجاد زیرساخت فروش

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان چندی پیش و در جمع خبرنگاران درباره تسهیلات رونق تولید در بخش کشاورزی بیان کرده بود: از ابتدای سال جاری تا نیمه بهمن ماه ۴۶ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون ابزار و ادوات کشاورزی به بهره برداران پرداخت شده است.

سید حسن میرعماد با بیان اینکه این تسهیلات با هدف بهبود و ارتقای کیفی و کمی تولیدات کشاورزی ارائه شده است، ابراز داشت: از ابتدای امسال ۲۴۰ دستگاه تراکتور نیز به بهره برداران داده شده است همچنین ۵۶۲ واحد بخش کشاورزی تاکنون ۳۶۶ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید را با مصوبه ستاد رونق تولید و رفع موانع استان سمنان دریافت کردند.

وی درباره مشکل بازار فروش محصولات روستایی و کشاورزی به خصوص داروهای گیاهی نیز، بیان کرد: برای رفع مشکلات بازاریابی برای محصولاتی مانند گیاهان دارویی دو زیرساخت بارانداز فروش در استان ایجاد می‌شود.

رونق تولید در بخش صنعت

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان ضمن بیان اینکه تا نیمه بهمن ماه سال جاری یک هزار و ۱۴ واحد تولیدی به بانک‌های عامل معرفی شدند تا بتوانند تسهیلات رونق تولید دریافت کنند، گفت: نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای این واحدها در نظر گرفته شده که توسط بانک‌ها پس از بررسی پرونده‌ها پرداخت می‌شود همچنین هدف این تسهیلات رونق تولید و رفع موانع است.

علی تشنه دل با اشاره به اینکه در ستاد رونق تولید و رفع موانع تولید استان سمنان تا نیمه بهمن ماه سال جاری مشکلات یک هزار و ۳۹۸ واحد تولیدی بررسی شده است، ابراز کرد: از ابتدای سال جاری تا نیمه بهمن ماه ۷۵۱ واحد تولیدی موفق به دریافت ۲۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید شده‌اند.

در نهایت باید گفت تلاش‌های دولت برای توسعه اقتصادی و تولیدی استان سمنان راهبردهای خود را دنبال می‌کند که از جمله آنها می‌توان به تسهیلات رونق تولید، رفع موانع، جذب سرمایه گذاری جدید، احیای واحدهای راکد و اشاره کرد و باید دید که در سال آتی این روند به نتیجه خواهد رسید یا خیر؟

 

هم اكنون شركت شهركهاي صنعتي استان داراي12  شهرك صنعتي مصوب  سمنان، دامغان، شاهرود، گرمسار، ايوانكي، شهميرزاد، مهديشهر، سرخه، آرادان، عبدل آباد، گرمسار2 و افتر و 10 ناحيه صنعتي مصوب لاسجرد، ياتري، ابرسج، فولادمحله، صيدآباد ، بيارجمند ، قلعه نوخرقان، كالپوش، تويه دروار و ديباج  و يك منطقه ويژه اقتصادي سمنان با وسعت جمعاً حدود 7219 هكتار بوده و 4154 هكتار از اين شهركها ونواحي جهت واگذاري به سرمايه گذاران صنعتي آماده سازي گرديده است.

  • گروه خبری : اخبار صفحات استان,سمنان,1-2-اخبار استاني,گروه آرشیو تمام اخبار استان
  • کد خبر : 16739
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب