پنجشنبه 21 فروردین 1404

رسوليان: بروكراسي اداري را از پيش پاي صنعتگر برمي‌داريم/ هاشمي: آب و برق واحدهای تولیدی بدون مجوز قطع نشود

ماموریت های شرکت شهرک های صنعتی استان بعنوان یک شرکت توسعه ای ( بخشی از ماموریت ها ):

سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و تدوین برنامه‌راهبردی جهت ایجاد و توسعه شهرکهای فناوری، مراکز خدمات فناوری و کسب و کار و مجتمع های فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری؛

تسهیل و تشویق به منظور ایجاد زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری با هدف رقابت پذیری شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان؛

پشتیبانی از تحقیقات کاربردی و توسعه ای در واحدهای صنایع کوچک؛

ایجاد بسترهای لازم جهت توسعه، انتقال و نفوذ فناوری های جدید از طریق تقویت و مشارکت با بخش غیر دولتی؛

تسهیل و تشویق جهت ایجاد و توسعه مراکز R&D و مراکز نوآوری در سطح رشته های صنعتی؛

تسهیل، تشویق و بسترسازی در راستای ایجاد پیوند مناسب و ساماندهی بین صنایع کوچک، متوسط و بزرگ؛

برنامه ریزی همه جانبه برای تسهیل و تشویق صنایع کوچک برای تبدیل‌شدن به صنایع ‌متوسط و بزرگ؛

سیاستگذاری ، برنامه‌ریزی و تلاش برای ساماندهی زنجیره تأمین صنایع؛

تشویق و تسهیل برای ایجاد و توسعه موسسات و سازمان های پشتیبان و ارائه کننده خدمات تخصصی به صنایع؛

سیاستگذاری و برنامه‌ریزی جهت توسعه خوشه و شبکه های کسب و کار و صدور مجوزهای مورد نیاز؛

مشارکت در سیاست گذاری و برنامه ریزی برای طرحهای توسعه و عمران و تامین زیرساخت ها و امکانات زیربنایی بر اساس نیاز صنایع و در چارچوب قوانین بالادستی؛

همکاری با دستگاههای اجرایی تامین کننده زیربناها و خدمات مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی از قبیل وزارت نیرو، نفت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و ...؛

برنامه ریزی جهت توانمندسازی نیروی انسانی و پشتیبانی از برنامه های تامین نیروی انسانی متخصص و ماهر مورد نیاز صنایع؛

پایش صنایع کوچک و برنامه ریزی همه جانبه برای توسعه آنها؛

هدایت، نظارت و راهبری مطالعات و تحقیقات کاربردی برای رفع مشکلات پیش روی صنایع؛

تهیه و تنظیم اسناد بالادستی سازمان و توسعه صنایع کوچک کشور؛

سیاستگذاری و برنامه ریزی در زمینه مطالعات، طراحی، احداث و توسعه همه جانبه شهرکها و نواحی صنعتی و نظارت بر آنها؛

پیشنهاد قوانین و مقررات لازم برای بهبود فضای کسب و کار صنایع کوچک در چارچوب راهبردهای کلان تولیدی و تجاری کشور؛

پشتیبانی از توسعه بازار و همکاری‌های فنی و اقتصادی بین صنایع کوچک کشور با سایر کشورها؛

بسترسازی جهت توسعه و گسترش صادرات محصولات و خدمات تولیدی و ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت شرکتهای تخصصی بخش غیر دولتی با هدف توسعه واردات و صادرات؛

مشارکت برای بهبود سیاستهای تجاری دولت با همکاری سایر سازمانهای متولی؛

بستر سازی جهت صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه ایجاد زیرساخت های سرمایه گذاری صنعتی (شهرکها و نواحی صنعتی) و صنایع کوچک؛

مدیریت تامین منابع مالی و سرمایه گذاری مورد نیاز و تلاش برای تامین وثیقه صنایع کوچک از طریق صندوق های ضمانت سرمایه گذاری؛

ایجاد زمینه‌های لازم برای راه اندازی، هدایت و توسعه سرمایه گذاری‌های بخش غیردولتی؛

سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت بر ایجاد مجتمع های کارگاهی، مراکز خدماتی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی تحت مسئولیت؛

سیاست گذاری و برنامه ریزی در زمینه تدوین شرح خدمات، دستورالعملها و ضوابط و پیش نویس آئین نامه ها جهت ایجاد و توسعه شهرکها و نواحی صنعتی و نظارت بر آنها؛

سیاست گذاری و صدور انواع مجوزها و پایان کار ساخت و ساز شهرک های صنعتی، نواحی صنعتی،شهرک های فناوری،مراکز خدمات فناوری و کسب و کار و واحدهای صنعتی؛

صدور و تمدید جواز تاسیس و پروانه بهره برداری شهرکهای صنعتی غیر دولتی و نظارت بر عملکرد آنها؛

سیاست گذاری و نظارت بر قیمت گذاری شهرکها و نواحی صنعتی؛

نظارت در خصوص خرید و تملک اراضی جهت ایجاد و توسعه شهرکها و نواحی صنعتی؛

برنامه ریزی جهت ارتقاء شاخص های محیط زیست از طریق نظارت بر مطالعات زیست محیطی شهرک ها و نواحی صنعتی و دریافت مصوبات با هماهنگی و تعامل با سازمان های متولی؛

بستر سازی جذب سرمایه گذاری خارجی در حوزه صنایع کوچک و مشارکت در ایجاد زیرساخت های صنعتی؛

  • 1400/07/28 - 15:00
  • - تعداد بازدید: 897
  • - تعداد بازدیدکننده: 897
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZnMa
در نشست كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان سمنان در شهرک صنعتی شاهرود عنوان شد:

رسوليان: بروكراسي اداري را از پيش پاي صنعتگر برمي‌داريم/ هاشمي: آب و برق واحدهای تولیدی بدون مجوز قطع نشود

علی رسولیان روز چهارشنبه در سیصد و دوازدهمین نشست كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان سمنان که در محل شرکت سیم و کابل مغان در شهرک صنعتی شاهرود برگزار شد، گفت: صنعتگران در شرایط سخت تحریم نقش به‌سزایی در حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند.

5.jpg

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از کاهش ۱۰ درصدی تعداد واحدهای راکد صنعتی در کشور خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم‌ دستورالعمل‌هاي زائد را کاهش دهیم تا صاحبان صنعت دچار بروکراسی اداری نشوند و تولید رونق یابد.

به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، علی رسولیان روز چهارشنبه با بيان اين مطلب در سیصد و دوازدهمین نشست كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان سمنان که در محل شرکت سیم و کابل مغان در شهرک صنعتی شاهرود برگزار شد، افزود: صنعتگران در شرایط سخت تحریم نقش به‌سزایی در حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند.

وي با اشاره به بازديدهاي خود از ۱۷ واحد و طرح صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سمنان اضافه کرد: آمارها نشان ‌دهنده رشد بخش تولید و صنعت است و این مسائل منجر به اشتغالزایی می‌شود و در واقع سهم تولید در اشتغال افزایش می‌یابد.

رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان این‌که صنعت در برخی از محصولات وابسته بود، اما اکنون، صنایع داخلی آن‌ها را تولید می‌کند، ادامه داد: محصولات بسیاری از واحدهای صنعتی کشور صادر می‌شود و اگر تحریم‌ها نبود، صنایع کشور توان صادرات به اروپا را نيز دارند.

رسولیان با بیان این‌که بهتر شدن معیشت مردم و افزایش رفاه و آسایش عمومی از طریق تولید محقق می‌شود، بيان کرد: هیچ جای دنیا دولت‌ها در تولید موفق نبودند و موفقیت‌ها از آن بخش خصوصی بوده است.

وي با تأكيد بر این‌که امسال در مسیر تحقق فرمایش رهبری و شعارهای سال حرکت می‌کنیم، تصریح کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌هاي صنعتی یکی از دستگاه‌هایی است که متأسفانه در آن شاهد بروکراسی اداری هستیم، كه تلاش می‌کنیم‌ تا دستورالعمل‌هاي زائد را کاهش داده و صاحبان صنعت دچار بروکراسی اداری نشوند و بخش تولید رونق یابد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که اختیاراتی که به استان‌ها تفویض کرده‌ایم، در قالب دستورالعمل‌هاي لازم اصلاح می‌شود، اظهار داشت: توسعه اراضی صنعتی یکی از برنامه‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک صنعتی است که پیش‌بینی‌ شده در شهرستان شاهرود ۱۸۰ هکتار توسعه داشته باشیم که زیرساخت‌های آن فراهم شده و طی دو تا سه ماه آینده، بهره ‌برداری از فاز توسعه شهرک صنعتی شاهرود اجرایی می‌شود.

رسولیان با بیان این‌که شهرک‌ صنعتی جدیدی برای شهرستان شاهرود مکان‌ یابی و مصوب شده است که با اخذ مصوبه دولت، راه ‌اندازی می‌شود، افزود: مشکل تأمین آب و برق در زمینه زیرساخت‌های اولیه راه ‌اندازی صنعت در استان سمنان مطرح است که برنامه‌های مختلفی برای رفع این مشکل در دستور کار اين سازمان قرار دارد و بدین منظور در اجرای پروژه دو پست برق ۶۳ کیلوولت مشارکت کردیم.

وي اضافه کرد: احیاء واحدهای صنعتی راکد با تأکید ویژه رئیس ‌جمهور آغاز شده و امیدواریم با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود و همكاري دستگاه‌هاي ذيربط، واحدهای تعطیل احیاء و راه‌ اندازی شود.

رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان این‌که برخی واحدهای صنعتی راکد نیازمند منابع مالی و برخی نیازمند مدیریت‌هاي توانمند است، ادامه داد: امسال بیش از ۸۳۰ واحد راکد صنعتی، مجدد راه ‌اندازی شده و تعداد واحدهای راکد کشور درحال کاهش است که نسبت به پایان سال گذشته، ۱۰ درصد کاهش داشت.

رسولیان با بیان این‌که آمادگی داریم تا از پساب شهری برای توسعه صنعت در سمنان و شاهرود استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌های صنعتی مختلف در کشور در دست اقدام است که اکنون چهار هزار و ۲۰۹ طرح صنعتی در مرحله نصب ماشین‌ آلات قرار دارد.

آب و برق واحدهای تولیدی بدون مجوز قطع نشود
استاندار سمنان نيز در اين نشست گفت: دستگاه‌های خدمات‌ رسان در حوزه آب، برق و گاز بدون هماهنگی با فرمانداران اجازه قطع خدمات به واحدهای صنعتی استان را ندارند.

سید محمد رضا هاشمی افزود: با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما، با مدیریت مناسب از قطع شدن گاز واحدهای تولیدی و صنعتی استان سمنان جلوگیری شود تا خسارتی به صنایع وارد نشود.

وی اضافه كرد: در استان سمنان بیش از ۱۹ شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که حدود ۱۲۰۰ واحد صنعتی در داخل شهرک‌ها و ۵۰۰ واحد در خارج از شهرک‌های صنعتی درحال فعالیت هستند.

استاندار سمنان بر لزوم همت و مدیریت جهادی در بین مدیران استان تأکید کرد و ادامه داد: در حوزه واحدهای صنعتی بررسی شود كه کدام واحدها در مسیر تعطیلی قرار گرفته‌اند تا با حل مشکلات از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شود.

هاشمی با بیان این‌که واحدهایی که به هر علتی تعطیل شدند، باید احیاء شوند، يادآور شد: ۵۶ درصد واحدهای صنعتی و تولیدی استان سمنان با ۱۰۰ درصد ظرفیت و بقیه با ظرفیت کمتری فعالیت می‌کنند.

وی بر ضرورت حفظ وضعیت موجود تأکید کرد و اظهار داشت: توسعه شهرک صنعتی مطلوب است، اما اگر در شهرک‌ها و نواحی موجود واحدهای تعطیل وجود دارد، باید ابتدا آن‌ها را احیاء و راه اندازی کرد و سپس به دنبال سرمایه گذاری جدید رفت.

توسعه متوازن صنعتی استان سمنان ضروری است
در ادامه اين نشست، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سمنان گفت: توسعه متوازن صنعتی استان سمنان ضروری است و در این راستا گام برمی‌داریم.

علی تشنه‌ دل افزود: جایگاه شاهرود متناسب با آن‌چه که باید باشد، نیست و رسیدگی به این موضوع علاوه بر سیاستگذاری استانی، نیازمند توجه ویژه از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران است.

وي اضافه کرد: اگر امتیاز خاصی به متقاضیان سرمایه‌ گذاری تعلق می‌گیرد، شاهرود باید در اولویت باشد و در تلاش هستیم تا با مساعدت ویژه، صنعت این شهرستان به جایگاه واقعی خود برسد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سمنان ادامه داد: امروز نیز با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار سمنان، چندین واحد صنعتي و تولیدی شهرستان شاهرود مورد بازدید قرار گرفت و موارد و مشکلات این واحدها در اين نشست مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

تشنه دل خاطرنشان کرد: امیدواریم با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و حمایت وی از شهرستان شاهرود در بخش صنعت، شاهد رونق صنعت این منطقه باشیم.

خام ‌فروشی معادن شاهرود؛ مانع اشتغالزایی
فرماندار شاهرود نيز در بخش ديگر اين نشست گفت: وجود معادن، فرصت عالی براي این شهرستان است، اما تا زمانی که خام ‌فروشی وجود دارد، مانع ارزش ‌افزوده و اشتغالزایی می‌شود.

ابوطالب جلالی افزود: دغدغه‌های شهرستان شاهرود را احصاء کرده و در سفر رسمی استاندار سمنان به شهرستان شاهرود، به‌طور مفصل بررسی و رسیدگی خواهد شد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر دغدغه‌های بسیار جدی در بخش صنعت شهرستان شاهرود وجود دارد که نیازمند توجه جدی و حمایت مسئولان است.

فرماندار شاهرود ادامه داد: اساسی‌ ترین شاخصه در توسعه صنعت، وجود منابع آبی است که این بخش با مشکل مواجه است و البته موضوع چالش تأمین آب در شرق و کشاورزی این شهرستان وجود دارد.

جلالی با بیان این‌که تولید آب در ۱۰ سال گذشته از ۱۱ هزار لیتر به هشت هزار لیتر در ثانیه رسیده است، خاطرنشان كرد: محصولات کشاورزی شاهرود به دلیل همجواری با کویر، اختلاف دما، حوادث طبیعی و سرما زدگی در طول سال با مشکلات مختلفی درگیر است.

وی با اشاره به این‌که جلوگیری از خام ‌فروشی در معادن، فرصت‌های بسیار خوب اقتصادی را برای این شهرستان فراهم می‌کند، تأکید کرد: جلوگیری از خام ‌فروشی با انتقال فناوری و صنایع جانبی راهگشاست و سبب اشتغالزایی می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفری دو روزه به استان سمنان، از واحدهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی از غرب تا شرق این استان بازدید و مسائل و مشكلات صنعتگران و سرمايه گذاران را از نزديك مورد بررسي و پيگيري قرار داد.

مدير حوزه مديريت و مشاور مديرعامل در امور استان‌هاي سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی و جمعي از مديران دستگاه‌هاي اجرايي استاني و شهرستاني، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران را در سفر به استان سمنان همراهي مي‌کنند.

© گزارش تصويري

  • گروه خبری : 1-همه عناوين,1-3-اخبار سایت اصلی,اخبار صفحات استان,سمنان,1-2-اخبار استاني,1-1-اخبار ملي,گروه آرشیو تمام اخبار استان,آرشیو خبری سایت قدیمی
  • کد خبر : 15412
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب